Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Metoder, material, redskap och annan utrustning som används vid servering i matsal.
Uppdukningar i matsal med specialbestick för olika typer av menyer.
Trender och koncept för uppdukning och servering.
Arbetsorganisation och samverkan i gästmatsal.
Bärtekniker i matsal.
Servering och uppläggning av mat vid bord i matsal.
Matsedlar, deras uppbyggnad och innehåll samt måltidsrätter och matlagningstermer.
Dryckesservering.
Gästbemötande, service och försäljning.
Kassaarbete, kassarutiner och redovisning.
Kalkylering och prissättning.
Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser inom området.
Hygien och ändamålsenlig klädsel.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Servering 2
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista