Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Frukostens betydelse för välbefinnande och prestationsförmåga.
Frukostvanor i olika länder samt internationella frukostbufféer.
Metoder, redskap och utrustning som används vid frukost- och bufféservering.
Planering av innehåll och uppdukning samt arbete och logistik vid bufféer i olika sammanhang.
Tillagning, beredning och uppläggning av svenska frukosträtter.
Bärteknik och avdukning samt rationellt arbetssätt.
Ansvarsfull alkoholservering i samband med bufféarrangemang.
Planering av rumsservice från beställning till servering.
Matsalens miljö och atmosfär.
Livsmedel och råvarukvalitet samt hantering och förvaring med hänsyn till ekonomi, kvalitet och miljö.
Personlig hygien och ändamålsenlig klädsel.
Livsmedelshygien och lagar för livsmedelshantering samt egenkontroll.
Service och bemötande, både det verbala språkets och kroppsspråkets betydelse i mötet med gästen.
Specialkost med anledning av medicinska, religiösa eller etiska skäl.
Kommunikation och samverkan mellan olika avdelningar.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Frukost och bufféservering
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista