Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Traditionella och nutida metoder för tillvaratagande av råvaror och matlagning.
Traditionell arbetsfördelning och andra traditioner inom samisk mat och måltidskultur.
Den ömsesidiga påverkan mellan samisk matkultur och andra kulturer.
Renens styckningsdetaljer och användningsområden.
Hantering, förvaring och förädling av renkött och andra råvaror.
Redskap, maskiner och annan utrustning som har använts och används idag inom samisk matkultur. Hur de används, hanteras och vårdas på ett säkert sätt.
Smakmässiga och ekonomiska konsekvenser av hur råvaror behandlas och förvaras.
Utformning av menyer med samisk matkultur som grund.
Presentationsteknik. Hur man anpassar en presentation till målgrupp och situation.
Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av arbetsytor och redskap.
Ergonomi i det egna arbetet samt ergonomiska riskfaktorer.
Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser inom området.
Samisk terminologi inom området.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Samisk mat och matkultur
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista