Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Renens anatomi.
Renens styckningsdetaljers och de inre organens utseende samt användningsområde vid tillagning och förädling.
Organisering av arbetsuppgifter inom samebyn, siidagruppen, hushållet och familjen.
Arbetsuppgifter som ingår i rennäringen under olika delar av året: renskiljning, kalvmärkning och samling av ren. Utfodring, tämjning, bevakning och flyttning samt andra verksamheter som berör rennäringen.
Finstyckning av grovstyckade styckningsdetaljer.
Rök-, tork- och övriga vidareförädlingsmetoder för renprodukter.
Hantering och förvaring av renprodukter.
Praktisk hygien och egenkontroll.
Planering och organisation av arbetet.
Fordon, utrustning, hjälpmedel och anläggningar.
Ergonomi, säkerhet och miljöhänsyn.
Etisk hantering av renen. Åtgärder för att förebygga skador hos renen.
Lagar och andra bestämmelser som rör livsmedelshantering, hantering och transport av ren samt hjälpmedel och övrig utrustning.
Samisk terminologi inom rennäringen.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Renen och rennäringen 2
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista