Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Yrkesmässig och experimentell matlagning inom valt specialiseringsområde. Exempel på specialiseringsområden kan vara kreativ matlagning, molekylär gastronomi, internationell matlagning, tematisk matlagning och snabbmat eller street food.
Tillverkning av avancerade och experimentella maträtter och anrättningar.
Matlagningens trender, traditioner och utveckling inom valt specialiseringsområde.
Matkulturer i dag och i ett historiskt perspektiv inom valt specialiseringsområde. Hur matkulturer påverkas av andra kulturer.
Ekonomiska och näringsmässiga konsekvenser vid val och inköp av råvaror samt vid tillagning och förvaring.
Framtagande av recept, matsedlar och menyer inom valt specialiseringsområde.
Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och utrustning.
Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser som gäller inom området.
Kommunikation med andra samt fackterminologi.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Matlagning – specialisering
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista