Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Yrkesmässig matlagning och metoder, tekniker, redskap, maskiner och annan utrustning avsedd för restaurang och storkök.
Kreativt skapande av kalla och varma maträtter.
Kemiska och fysikaliska processer vid matlagning och hantering av råvaror.
Fördjupning av hur råvaror kan hanteras och förvaras.
Råvarors kvalitet och näringsinnehåll samt ekonomiska beräkningar när det gäller val av råvaror och prissättning av maträtter.
Framtagande av recept, matsedlar och menyer.
Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och utrustning.
Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen.
Egenkontroll.
Kommunikation och logistik för arbete i kök samt fackterminologi.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Matlagning 3
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista