Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Yrkesmässig matlagning och metoder avsedda för restaurang och storkök.
Rationella arbetssätt vid matlagning i restaurang och storkök.
Kalla och varma maträtter, klassiska såväl som nyskapande.
Kökets redskap, maskiner och annan utrustning. Hur de används, hanteras och vårdas på ett säkert sätt.
Grundläggande allergi- och specialkostmatlagning.
Råvaror och hur de kan kombineras på ett näringsmässigt, kreativt och ekonomiskt sätt.
Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och utrustning.
Ergonomi i det egna arbetet samt ergonomiska riskfaktorer.
Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen.
Metoder för utvärdering.
Grundläggande kommunikation för arbete i kök samt grundläggande fackterminologi.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Matlagning 2
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista