Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Grundläggande matlagning och matlagningsmetoder.
Kalla och varma maträtter.
Kökets redskap, maskiner och annan utrustning. Hur de används och hanteras på ett säkert sätt.
Grunderna i identifiering, behandling och hantering av råvaror samt smakmässiga och ekonomiska konsekvenser av hur råvaror behandlas och förvaras.
Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och utrustning.
Ergonomi i det egna arbetet samt ergonomiska riskfaktorer.
Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen.
Grundläggande kommunikation för arbete i kök.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Matlagning 1
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista