Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Traditionella och moderna kök samt mat- och dryckeskombinationer.
Trender, till exempel crossover-kök samt historiska mat- och dryckeskombinationer.
Grundsmakerna. Hur man skapar smakkombinationer.
Måltiden som helhetsupplevelse, till exempel hur råvaror, maträtter och dryck kan kombineras.
Sinnenas betydelse vid mat- och dryckesprovningar.
Sensoriska provningsmetoder för mat och dryck.
Tematiska måltider.
Dukning, färg, form och dekoration.
Planering, tillredning, uppdukning och servering i syfte att i praktiken pröva olika smakkombinationer, samt skapande av en helhetsupplevelse.
Kommunikationens och samverkans betydelse för intern service.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Mat och dryck i kombination
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista