Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Identifiering och kvalitetsbedömning av råvaror och livsmedel.
Näringsämnen, deras uppbyggnad och funktioner i kroppen samt deras betydelse för människors hälsa.
Olika led i hanteringen av råvaror och livsmedel: odling, djurhållning, transport, förvaring och förädling.
Hur olika tillagningsmetoder påverkar råvarors och livsmedels kvalitet och näringsinnehåll.
Kemiska processer som pågår i råvaror och livsmedel vid förädling och förvaring.
Näringsberäkningar. Hälsa och livsstil. Hur individers energibehov och näringsbehov påverkas av olika faktorer, till exempel aktivitet.
Allergi- och specialkost. Näringstillstånd med kostrekommendationer för till exempel äldre, barn och sjuka.
Kostsituationen i Sverige och i övriga världen, till exempel undernäring, fetma och resursfördelning.
Etik och miljö när det gäller råvaru- och livsmedelshantering samt resurshushållning.
Lagar och andra bestämmelser inom området.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Livsmedels- och näringskunskap 1
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista