Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Näringsbehov, nutrition och nationella kostrekommendationer.
Livsmedelshygien och hantering av livsmedel för bevarande av dess näringsinnehåll.
Kulturella aspekter på kost och måltid samt måltidsmiljöns estetiska och psykosociala aspekter.
Sambanden mellan kost, levnadsvanor, hälsa och välbefinnande.
Balanserad kost och specialkost vid ohälsa, sjukdom och funktionsnedsättning.
Functional food, dvs. livsmedel med specifika fysiologiska hälsoeffekter.
Tillagning, iordningställande och servering av måltider.
Svälj- och matsmältningsbesvär samt anpassning av kosten vid olika sjukdomstillstånd.
Munhygien och munvård hos äldre och sjuka.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Kost, måltid och munhälsa
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista