Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Drycker inom valt specialiseringsområde: deras råvaror, odlingsområden, ursprung, framställningsmetoder, karaktär, tillverkningsprocesser och användningsområde. Hur dessa faktorer påverkar slutproduktens kvalitet och pris. Exempel på specialiseringsområden kan vara kaffe, öl, champagne, barteknik, viner från olika delar av världen, vintillverkning och vinprovning.
Trender, traditioner och utveckling inom valt specialiseringsområde.
Påverkan från olika kulturer inom valt specialiseringsområde.
Yrkesmässiga och experimentella metoder och tekniker inom valt specialiseringsområde.
Material, redskap och utrustning för arbete med drycker.
Hygieniskt, ergonomiskt och säkert arbetssätt.
Provningsmetoder och sensorik.
Identifiering och bedömning av dryckers kvalitet.
Utformning av dryckeslistor inom valt specialiseringsområde.
Kundbemötande och fackspråk.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Drycker – specialisering
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista