Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Köttråvaror inom valt specialiseringsområde, deras kvalitet samt biokemiska och fysiologiska egenskaper. Köttsorteringar. Tillsatser och eventuella alternativa råvaror inom valt specialiseringsområde samt deras kvalitet och egenskaper.
Yrkesmässiga tillverkningsmetoder av charkuterivaror inom valt specialiseringsområde. Exempel på specialiseringsområde kan vara lufttorkade och kallrökta produkter.
Branschkrav då det gäller kvalitet och produktionens organisation och effektivitet.
Trender, influenser och utveckling inom valt specialiseringsområde.
Krav på utseende och smak inom valt specialiseringsområde.
Kreativt framtagande av recept och arbetsbeskrivningar inom valt specialiseringsområde.
Lönsamhet och ekonomiska konsekvenser vid val av råvaror samt sambandet mellan kvalitet och ekonomi.
Produktkvalitet och normer.
Användning och vård av utrustning och maskiner inom charkindustrin.
Förpackning, förvaring och märkning av charkuterivaror.
Arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet.
Lagar och andra bestämmelser inom yrkesområdet.
Praktisk hygien och egenkontroll.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Charkuteri – specialisering
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista