Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Olika köttråvaror, deras kvalitet samt biokemiska och fysiologiska egenskaper. Köttsorteringar, alternativa råvaror och tillsatser.
Yrkesmässig tillverkning av vanligt förekommande blandade och oblandade charkuterivaror.
Tillverkning av lokala charkuterivaror.
Organisation och planering av tillverkning. Arbetstempo.
Tillverkningsprocessen – uppvägning, beredning, formning, värmebehandling och kylning.
Recept-, produktions-, närings- och ekonomiska beräkningar. Optimering av recept utifrån ett ekonomiskt perspektiv.
Produktkvalitet och normer.
Användning och vård av industriutrustning och industrimaskiner inom charkindustrin.
Förpackning, förvaring och märkning av charkuterivaror.
Arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet.
Praktisk hygien och egenkontroll.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Charkuteri 4
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista