Toggle meny
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Årskurs 7-9
Gymnasiet
Hur det fungerar
Filtrera
Rensa
Stäng
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Centralt innehåll
Olika köttråvaror inom charkindustrin, deras kvalitet samt biokemiska och fysiologiska egenskaper. Köttsorteringar. Andra råvaror och tillsatser som är vanligt förekommande vid tillverkning av charkuterivaror.
Tillverkning av oblandade och blandade charkuterivaror, i huvudsak emulsionsprodukter.
Tillverkningsprocessen – uppvägning, beredning, formning, värmebehandling och kylning.
Hantering och förvaring av vanligt förekommande råvaror i charkindustrin.
Hur man läser recept samt beräkning av recept- och näringsinnehåll.
Användning och vård av produktionsutrustning och maskiner inom charkindustrin.
Förpackning, förvaring och märkning av charkuterivaror.
Arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet.
Praktisk hygien och egenkontroll.
Användningsområde
Övning
Lektionsupplägg
Fristående lektioner
Elevexempel
Prov
Muntlig övning
Muntligt prov
Powerpoint och föreläsning
Pedagogisk planering
Videoföreläsning
Inspiration
Projektarbete
Uppgift kopplad till läromedel
Övningsprov
Övningar
Förklaringar
Elevexempel
Gymnasiet
Charkuteri 1
Filtrera
0 uppladdningar
Sortera efter:
Senaste
(desc)
Tabell
Lista